Thursday, February 24, 2011

Khabar dari taman.. zoom in...dan macro..

Sebenarnya aku tengah geram ni pasal ada masalah sikit dengan taman aku ni, apa masalah tu, nanti lain kali la aku citer..
suspen ni...Tapi masalah tu bagi aku idea untuk
ambil gambar-gambar ni... 
layan jer la yer... 


my loving red daisy

daisy merah
dari tengah bunga daisy merah..

my daisy... dark pink..

dari tepi.. baru kembang nih..ada semut la kat dalam tu..
 
ni sekuntum  lagi..
begini la rupa bunga daisy kat tengah dia masa baru kembang, fresh lagi..



 
yang dah 3 hari kembang macam ni pula..


bunga daisy yang.. lebih seminggu kembang..


bunga rayaku.. warna orange..

yang ni orkid la..


Tu baru sikit tu, belum  tengok lagi bunga-bunga lain....
cukup la tu dulu..
cantiknya ciptaan tuhan kan... 
syukur alhamdulillah...

5 comments:

  1. ma...
    ni guna lens macro ke? sweet...

    ReplyDelete
  2. x.. blum beli lg camera slr, tgh survey... ni guna nokia n70, tutup flash, zoom smpi abis.. sampai jd hang n70 tu daa.. kecian... hu hu..

    ReplyDelete
  3. suka bunga ros kat atas tu. letakle nama bunga pada file picture. nanti bila orang search kat google boleh terus sampai blog ni..

    TQ visit saya..

    ReplyDelete
  4. berapa lama ek pokok nie bila berbunga, bunga die tahan? dah dekat seminggu lebih beli pkok daisy nie.. tp ada bunga die makin lama dah layu, batang bunga tu dah makin nak ke bawah. berapa lama bunga die tahan eh?

    ReplyDelete